Girjasing: “Wie kijkt naar mensen die hun ballen hebben gezweet om te studeren”

“Men kijkt alleen naar mensen met de laagste salarissen. Wie kijkt naar mensen die hun ballen hebben gezweet om te studeren en wat te worden in de maatschappij? Er is niemand die naar hen kijkt. Ze krijgen bijna een minimale verhoging.” Dit zegt parlementariër Sheilendra Girjasing over de laatste salarisaanpassingen van de ambtenaren. De ambtenarij zit volgens Girjasing zijn observatie vol met mensen die geen schoolpapieren bezitten. “Die mensen worden bevoordeeld. Kijk maar naar het kader op de ministeries. Niemand die voor hen opkomt. De postbode en de schoonmaakster zal zo meteen evenveel verdienen als degene die naar de universiteit is geweest. Daardoor krijg je dat de kwaliteit steeds achteruit gaat”, meent de politicus. Girjasing ziet graag speciale regelingen voor het middenkader. Vooral voor degenen die bij salarisaanpassingen, vanwege de belastingschijven, niet significant vooruitgaan in salarissen.
“Men heeft helemaal geen respect voor een jongen of een meisje die zo lang heeft gestudeerd. Men heeft meer voor landlopers gekozen. Het zijn meer de onwetenden die Fiso niet goed vonden. Dit systeem was juist bedoeld voor ambtenaren die geschoold waren. En niet voor een stelletje nietsnutters en politiek geregelde bonzen. Wij gaan daarvoor vechten?”, vraagt hij zich af. Het is volgens Girjasing ons kader die het overheidsapparaat draaiende houdt. Die minister is afhankelijk van hun. “Laten de deskundigen van een ministerie eens stoppen met werken. Dan zie je wat er gebeurt. Bij de minister draait alles om de deskundigen. De rest zijn politiek gelieerde mensen, die vanuit een warung of een rotishop komen. Hun productiviteit is bijzonder laag”, meent de VHP-topper. Girjasing benadrukt dat verschillende politieke partijen, nu en in het verleden flink misbruik maken van de mogelijkheden om stemvee te creëren voor de verkiezingen. Dit ten koste van een efficiënt functionerend ambtenarenapparaat.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!