Uitgifte bermen tot nader orde aangehouden

1 Uitgifte bermen tot nader orde aangehoudenDe raad van ministers heeft deze week besloten om tot nader orde alle toestemmingen voor de uitgifte van bermen, zowel lopende als nieuwe, tot nader orde aan te houden. RO-minister Edgar Dikan deelde gisteren in De Nationale Assemblee mee dat dit zal duren tot dat de ministeries van Justitie en Politie, Regionale Ontwikkeling, Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer en Openbare Werken, Transport en Communicatie bijeen zijn gekomen om de zaak te evalueren. Er is veel onrust en kritiek in de samenleving over de uitgifte van de bermen. Alle gevallen zullen volgens de bewindsman per geval worden bekeken. De aandacht hiervoor werd gisteren gevraagd door NDP-parlementariër Keshopersad Gangaram Panday die zich stoorde over de bebouwing aan de Lallarookhweg. “De locatie is niet geschikt om op de berm activiteiten te ontplooien. Iets verder hebben wij ook nagelvaste gebouwen die ondernemers hebben opgezet. Enkele centimeters verwijderd van de rijbaan. Voetgangers moeten dan op de rijbaan lopen om hun weg te kunnen vervolgen”, stelde Gangaram Panday. Een voorstel is om met alle betrokken personen aan te tafel te zitten om eventueel een andere locatie aan te wijzen aan de ondernemer, zodat vooral de verkeersveiligheid daar niet in gevaar komt. De NDP’er kreeg ondersteuning van VHP-parlementariër Dew Sharman. “Ik moet stellen dat het bijna een regulier gezicht begint te worden dat overal op de bermen bebouwd worden. Ik wil verwijzen naar de kruising Swalmbergstraat en de Nassylaan, Lallarookhweg, Wilhelminastraat en nu ook de Albergastraat. Wat is het beleid op dit stuk? Wat is de bevoegdheid van de districtscommissaris? Als je met de mensen gaan praten, hoor je steeds: ‘Ik heb toestemming van de dc’”, zei Sharman.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!