Ocelot op bezoek bij OW

1 Ocelot op bezoek bij OWOp het terrein van het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) werd donderdagmorgen omstreeks 07.00 uur een ocelot gesignaleerd. De ocelot, in de Surinaamse volksmond tigrikati genoemd, verschafte zich toegang tot het gebouw waar op dat moment ook medewerkers aan het werk waren, en verschanste zich daarop in de vliering. Hierop schakelde de sterke arm de Paramaribo Zoo in. Het dier kon met een verdovingsgeweer worden uitgeschakeld, waarna het naar de dierentuin werd vervoerd.
Omstanders wisten niet waar het dier vandaan was gekomen. De directeur van de Paramaribo Zoo, John Altenberg, zegt dat het zeer waarschijnlijk door iemand thuis werd gehouden. Altenberg zegt dat het om een goed verzorgde mannelijke ocelot gaat. De zoo zal de ocelot, die een beschermde diersoort is, na overleg met de betreffende instanties, opnemen in haar collectie.
Nadat beelden van de ocelot opdoken op facebook uitten dierenvrienden direct hun bezorgdheid hoe het met de ocelot zou aflopen. Enkele jaren terug werd namelijk ook een in de stad gesignaleerde ocelot uit een boom doodgeschoten. Als het goed zit zullen velen zich dit incident nog kunnen herinneren. Mede naar aanleiding van dat tragisch gebeuren doneerde iemand de Paramaribo Zoo een verdovingsgeweer. Bij dit laatste geval van de ocelot is gebruik gemaakt van dat verdovingsgeweer.
RB

error: Kopiëren mag niet!