29-jarige is vierde verkeersdode in verkeersveiligheidsmaand

De vierde verkeersdode in deze verkeersveiligheidsmaand is dinsdagavond omstreeks 23.20 uur te betreuren geweest en wel in Groningen aan de Misgunstweg. De 29-jarige autobestuurder Jayant Ardjoen is met zijn wagen, een Toyota Brevis, om tot nog toe onbekende redenen van de weg geraakt. Hij ramde eerst een mast van Telesur op de rechterberm, waardoor deze in tweeën brak. Volgens het politioneel onderzoek en getuigenverklaringen blijkt dat de auto voor de botsing over de kop is gegaan. Twee mede-inzittenden zijn volgens getuigen uit de auto gekropen en zij hebben de plaats voor de komst van de politie verlaten. Ardjoen overleed ter plekke. De auto is zwaar beschadigd. Uit het onderzoek blijkt dat de bestuurder Ardjoen niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Bij een onderzoek in de auto heeft de sterke arm een volle fles met whisky en twee lege whiskyflessen aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder bij het nemen van de flauwe bocht vanwege zijn hoge snelheid de controle over het stuur heeft verloren. De politie heeft op de plaats des onheils een remspoor van bijkans 35 meters op de weg aangetroffen. Het ontzielde lichaam van de autobestuurder is na overleg met het Openbaar Ministerie vrijgegeven. Met het heengaan van dit slachtoffer is de verkeersbarometer landelijk gestegen naar 47. De verkeersveiligheidsmaand duurt van 15 augustus tot en met 15 september. We zitten nu dus precies op de helft en er zijn al 4 verkeersdoden te betreuren. Zo te zien heeft de politie, en met name de verkeerspolitie, veel werk aan de winkel om zaken in goede banen te leiden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!