Zwart water uit de kraan op Meerzorg

1 Zwart water uit de kraan 1 (1)
1 Zwart water uit de kraan 1 (2)Dagblad Suriname werd door een inwoner van Meerzorg erop geattendeerd dat er zwart water uit de kraan komt. Het opgevangen water bestaat op de bodem van de fles uit modder. Deze bewoners bracht als bewijs het fles met water voor de redactie. Ook twee filters, die wit dienen te zijn, zijn alles behalve wit. “Dat zou inderdaad het geval kunnen zijn”, reageert Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) tegenover Dagblad Suriname. “We zijn bezig met het doorspoelen van de leidingen”. De directeur geeft aan dat daarbij al het vuil dat in de afgelopen jaren zich heeft vastgeklampt aan de buizen loskomt. Oosterling zegt ook dat de mensen zijn geïnformeerd over de werkzaamheden, zowel op radio als televisie.
“We moeten de buizen schoonmaken, want anders heb je kans op verstoppingen”, zegt de SWM-directeur. Oosterling geeft aan dat deze actie niet op zichzelf staat. “We zijn landelijk bezig, dit hebben we ook gedaan op Albina en Boskamp. Binnenkort volgen Rainville en de Anton Dragtenweg”. Tijdens het reinigingsproces worden de hoofdbuizen losgekoppeld en voorzien van proppen waarna de druk wordt opgevoerd. Hierdoor stroomt het vuil de buizen uit.
Voor wie niet op de hoogte is van de schoonmaakactie kan deze situatie inderdaad ongemak met zich meebrengen. De inwoner van Meerzorg die deze melding maakte, zegt te begrijpen dat er werkzaamheden moeten plaatsvinden, maar kan niet begrijpen dat hij persoonlijk naar SWM is geweest en dat niemand hem daarover heeft geïnformeerd. En hij zegt dat de situatie van vuil water niet van deze week is, maar al een tijdje. Zowel op de website als op de facebookpagina van SWM is er geen melding te vinden van de schoonmaakactie.
Districtscommissaris Ajaikoemar Kali zal op een ander moment informatie delen met de redactie, hij was niet in het district. Ook op de districtswebsite decentralisatie.org was deze informatie nog niet te vinden.
RB

error: Kopiëren mag niet!