Drie weken na de Clean Up Leonsberg actie

Drie weken na de Clean Up Leonsberg actie.2
Drie weken na de Clean Up Leonsberg actie.1Ruim drie weken na de Clean up Leonsberg actie waarbij een aantal milieu organisaties en vrijwilligers betrokken waren om het plastic afval op te ruimen, trok Dagblad Suriname erop uit voor een tussenstand. De schoonmaakactie was er in eerste instantie op gericht om plastic afval te verwijderen, maar ander zwerfvuil zoals foam bakken en gedumpte goederen werden ook uit het milieu gehaald. De rivierbedding werd zoveel mogelijk schoongemaakt, inclusief de aanlooproute van en langs de steiger.
Maandag bij aankomst bij de steiger viel meteen op dat er nog voldoende personen niet hebben begrepen dat ook voor hun een schoonmilieu noodzakelijk is. Behalve dat de route langs de steiger wordt ontsierd door afval, is ook onder de steiger in de rivierbedding, weer flink wat troep ‘over de balk’ gegooid.
Enkele organisaties die hadden deelgenomen aan deze actie waren: Green Heritage Fund, WWF Guianas, Waterproof, SHATA en NIMOS. Ook Openbaar Groen heeft ondersteunend werk verricht. Het is jammer dat een deel van de bevolking – vaak degenen die hard roepen dat ze van hun land houden – het toch presteert om na een schoonmaakactie door te gaan met de vervuiling.
RB

error: Kopiëren mag niet!