Adekus krijgt voor het eerst Alumni Associatie

AdeKUS krijgt voor het eerst een Alumni Associatie 1Steven Mac-Andrew is de voorzitter van het voorlopig bestuur van de Adekus Alumni Associatie (A3). Dit is een Associatie van afgestudeerden van de universiteit (alumni genoemd). En dit ongeacht studierichting of titel die behaald is. De associatie wordt opgericht om ervoor te zorgen dat alumni een band blijven behouden met de universiteit. De band zal ook moeten inhouden, het leveren van een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de universiteit. “Wij hebben allemaal als alumni op een of andere manier geprofiteerd van de universiteit. Het is goed om in contact te blijven en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de universiteit, en zo Suriname”, stelt Mac-Andrew.
De noodzaak voor zo een associatie kwam naar aanleiding van de constatering dat veel alumni geen contact meer hebben met de universiteit. Participatie van alumni in maatschappelijk relevante vraagstukken is heel gering. Er wordt ook nog onvoldoende wetenschappelijk onderzoek verricht. Er zin weinig publicaties van wetenschappelijke artikelen en boeken. Verder is de dienstverlening van alumni aan de samenleving volgens Mac- Andrew ook niet wat het wezen moet.
Er is een voorlopig bestuur dat de statuten van de vereniging zal opstellen. Het ligt in de bedoeling om in maart 2019 verkiezingen te organiseren voor een permanent bestuur. De Adekus krijgt hiermee voor het eerst sinds haar 50-jarig bestaan een Alumni Associatie.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!