Sitdown-actie Diakonessenhuis wake-up call regering

Sit down waka up call decision makers (1)Dinsdagmorgen hielden de medewerkers van het Diakonessenhuis een sitdown-actie om hun misnoegen kenbaar te maken over het lange wachten op hun salarisaanpassing. Ruim 4 jaren voelt deze groep zich achtergesteld. Robby Naarendorp, secretaris van C-47, zegt dat deze actie een wake-up call is voor de beleidsmakers. “Men is nu bezig met de overheidsbonden waarin de overheidsziekenhuizen zitten en als dat lukt gaan die een stap voorwaarts. Wij zijn al 4 jaar bezig. De mensen verrichten diensten maar worden er niet voor betaald. Door de mensen te betalen, kan het ziekenhuis ook aan haar verplichtingen blijven voldoen. De verarming grijpt om zich heen en het begint door te werken.” Naarendorp geeft als voorbeeld de 92% verhoging van de universiteitsdocenten. “De mensen geven als reactie dat wij al 4 jaren bezig zijn, echter zonder resultaat.” Eind deze maand wordt de situatie geëvalueerd. Naarendorp hoopt dat de decisionmakers dit signaal zullen begrijpen. “Wij doen het niet graag, maar men moet niet doen alsof wij er niet bij horen.”
RB

error: Kopiëren mag niet!