Paul Somohardjo: ‘Die van ons was 10 maal zo groot als die van de NDP’

Paul Somohardjo-Je moet gek zijn om  de PL te boycotten‘Je moet gek zijn om de PL te boycotten’, laat partijvoorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, een ernstige sneer horen aan het adres van de NDP na het overweldigend succes van de Day of Wong Jawa, die door de PL georganiseerd was te Nieuw Amsterdam, gekoppeld aan een seniorendag met verschillende culturele optredens. Hoewel de PL eerder een vergunningsaanvraag had ingediend voor haar activiteiten te Commewijne, diende ook de NDP een vergunningsaanvraag in en kreeg die ook goedgekeurd. De activiteiten door de NDP concentreerden zich te Marienburg onder aanwezigheid van president Desi Bouterse en diverse hoogwaardigheidsbekleders. ‘Die van ons was 10 maal zo groot als die van de NDP’, zegt Somohardjo. Er waren meer dan 2.000 seniorenburgers op de been. Er waren in totaal 3.000 stoelen ingehuurd. Dit aantal bleek te weinig te zijn, hoewel tal van personen op een mat op de grond in de schaduwrijke natuur te Nieuw Amsterdam bezig waren te verpozen en te genieten van deze dag.
Somohardjo neemt geen blad voor de mond en beweert dat de poging van de NDP om landelijk Javanen op te trommelen om deelgenoot te zijn van de NDP-activiteiten, totaal mislukt is. ‘Waarschijnlijk is de NDP gestimuleerd door de groep van overlopers die om hem heen zijn’, aldus Somohardjo, die de volle overtuiging heeft dat er indien nu verkiezingen uitgeschreven worden, de PL zeker als winnaar uit de bus komt. Volgens de PL-topper heeft de inbraakpolitiek, welke gepleegd wordt door de NDP, geen invloed op de PL. HVB, de politieke partij die is opgericht door een overloper van de NDP, zou erop uit zijn om het volk te misleiden. Maar wat blijkt, ‘omdat de mensen neks kunnen vinden bij de HVB, gaan ze naar de NDP.’
‘Niets en niemand kan ons meer tegenhouden’, zegt Somohardjo, die zich opmaakt om mee te doen aan de komende verkiezingen. Somohardjo ziet de bundeling van het Jawa blok al een feit worden. Somohardjo hoopt dat de overlopers van de PL beseffen dat de NDP misbruik van hen maakt. Ze worden slechts als pionnen gebruikt om verdeeldheid te creëren, terwijl ze niet eens gekend worden in het organisatiewezen binnen de paarse partij. ‘NDP is bezig te ‘droggen’. En dat brengt hen nergens.’ Op de dag van de Day of Wong Jawa genoot hij ook alle ondersteuning van de KTPI en de oppositionele politieke partijen. Bij de komende verkiezingen is hij verzekerd van 2 zetels in Commewijne.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!