2 maanden cel voor geposte doos met 357 gram cocaïne

Milton P. is veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk, voor het posten van een doos met 357 gram cocaïne. Hiernaast moet hij ook SRD 100 aan geldboete betalen of een week in hechtenis doorbrengen. Het strafbaar feit speelde zich af op 7 augustus 2017, maar Milton werd pas enkele maanden terug in 2018 aangehouden. Twee tantes van de veroordeelde verklaarden bij de politie dat hij op die bewuste dag met een vrouw naar een postbedrijf is geweest om de doos naar Nederland te versturen en dat Milton hun achteraf verteld had dat hij 50 euro als beloning hiervoor van de vrouw had ontvangen. Milton zelf ontkent enig aandeel hierin te hebben gehad. Volgens hem is zijn identiteitskaart maanden terug gestolen, waardoor hij vermoedt dat de echte dader deze gebruikt heeft bij het postbedrijf. Volgens een getuigende politieambtenaar is de identiteitskaart van de veroordeelde echter wel bij de aanhouding bij hem teruggevonden. Het OM en de rechter waren van oordeel dat er wel genoeg bewijzen waren dat Milton de doos heeft gepost. Als bewijsmateriaal werd het formulier gebruikt, waarvan de handtekening overeenkomsten vertoonde met de handtekening op de in beslag genomen ID-kaart. Met deze straf is Milton onmiddellijk in vrijheid gesteld.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!