Politie genoodzaakt schoten te lossen voor inbrekers voertuig

Het regio Bijstandsteam heeft afgelopen zondagmiddag twee verdachten in de kraag gevat die kort tevoren diefstal hadden gepleegd uit een voertuig aan de Basaltstraat. In een gesprek met Dagblad Suriname zegt de benadeelde R.S. dat hij bezig was goederen in te laden in zijn voertuig. Op een gegeven moment liep R.S. naar binnen om nog wat te halen. Toen hij daarna naar buiten liep, zag hij een roodgelakte Toyota Passo, waarin een man instapte. Hij dacht in eerste instantie dat de man een lift kreeg. Maar de manier hoe de bestuurder wegreed, vond R.S. wel vreemd. Hij keek in zijn voertuig en zag tot zijn schrik dat een mixer van zijn soundinstallatie was ontvreemd. Hij nam snel plaats in een andere wagen en zette een achtervolging in. Terwijl de aangever achter de rode wagen reed, schakelde hij de politie in. R.S. zegt dat de sterke arm binnen vier minuten op locatie was. De benadeelde heeft het voertuig van de daders aan de Arctonstraat klemgereden. Echter lukte het de daders om toch nog door te rijden. Tijdens de vlucht verloor de bestuurder van de Passo de controle over het stuur en ramde hij een mast. Drie verdachten zijn uit het voertuig gerend. Twee van hen hielden zich schuil in een in aanbouw zijnde woning. De sterke arm heeft de verdachten gesommeerd om te stoppen, echter zetten zij hun vlucht voort. De politie was genoodzaakt om gericht te schieten, waarbij de verdachte Miquel W. (30) een in-uit schot verwonding opliep aan zijn rechter bovenbeen. De tweede verdachte, Rivaldo M. (18), werd ook aangehouden. Hij bleef ongedeerd. De politie heeft de gestolen mixer in het voertuig van de daders aangetroffen, zegt R.S. De derde verdachte is nog voortvluchtig. Beide verdachten zijn na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!