CLO-ambtenaren willen ook uit Fiso

Frontfoto 2Ambtenaren verbonden aan de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) willen ook stappen uit het Functie Informatie Systeem van de Overheid (Fiso). Dit werd gisteren op een Assemblee van Ledenraad van de CLO, middels een motie van de lidbonden besloten door de meerderheid. De CLO heeft een eis van 111% loonsverhoging op tafel gelegd. Aan de onderhandelingstafel heeft de CLO een minimum gesteld van 25%, vooruitlopend op de 111%. De CLO heeft na lang wachten gisteren van de regering een voorstel gehad: 15% loonsverhoging vanaf 1 september 2018 en de rest (10%) vanaf 1 januari 2019. Dit komt op de SRD 500 die de ambtenaren al ontvangen. De SRD 500 die zij ontvangen, wordt deel van de salarissen. Iemand die dus bruto SRD 1000 verdient, zo met de SRD 500 en 25% vanaf januari 2019 bruto ruim SRD 1875 moeten verdienen. De lagere inkomensklasse zou dus alvast dichterbij de 111% loonsverhoging komen te staan. De hogere inkomensklasse zou nog moeten wachten op verdere onderhandelingen om op de 111% te komen. Over twk zou er nog moeten worden onderhandeld.
De ledenraad heeft dit voorstel van de overheid verworpen. Zij willen de 25% die als startpunt werd gesteld door de CLO. De twk zal ook vanaf 2016 moeten worden berekend. Het niveau van bezoldiging moet gelijk zijn met die van de leerkrachten. Dit betekent dat het CLO-bestuur met een passende bezoldigingsreeks moet komen voor de ambtenaren. Hiervoor krijgt het bestuur een ultimatum van 1 week.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!