Rover neergeschoten op de vlucht

Een politieman heeft vrijdagavond een verdachte, die kort tevoren een beroving had gepleegd, neergeschoten aan de Van Landsbergestraat. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat 2 criminelen een slachtoffer hadden beroofd van zijn sieraden, geld en mobiele telefoon. Na de daad maakten de rovers zich uit de voeten. Een majoor van politie die op dat moment langsreed, zag het geval en heeft toen waarschuwingsschoten gelost. Een van de daders, die ook een wapen bij zich had, schoot terug op de politieman. De majoor van politie in kwestie was genoodzaakt om gericht op de verdachten te schieten. Een van hen werd geraakt aan zijn rechter dijbeen. Hij viel gewond op straat en werd door de politieman aangehouden. De geraakte verdachte werd met de ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. Het voertuig van de politieman vertoonde 4 kogelinslagen. De politieman zelf bleef ongedeerd. Op de verdachte is een vuistvuurwapen met 8 scherpe patronen aangetroffen. Ook de buit is aangetroffen op de verdachte. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. De politie werkt aan de opsporing van de nog voortvluchtige tweede verdachte in deze zaak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!