Beerput Faisel Abdoelgafoer nog niet open

Faizal Abdoelgafoer
Faizal Abdoelgafoer
Lid van de NDP-Jongeren, Immillioh Lens, die twee weken terug had aangekondigd dat hij de beerput van de oud-minister van Sport- en Jeugdzaken, Faisel Abdoelgafoer, zou opengooien indien hij binnen 2 weken niet zou aftreden als voorzitter van de NDP-Jongeren, houdt het deksel van de beerput vooralsnog gesloten. In gesprek met Dagblad Suriname geeft Lens openhartig mee dat hij zijn collega partijlid nooit heeft beschuldigd van enige corruptieve praktijken. Lens vindt wel dat Abdoelgafoer onrechtmatig voorzitter is geworden van de jongerenafdeling van de paarse partij. Opmerkelijk is dat Abdoelgafoer zijn voorzittershamer van de NDP-Jongeren nog niet terzijde heeft geschoven.
Volgens Lens gaat hij de komende periode, het is moeilijk om een tijdsduur hieraan te verbinden, de beerput van een aantal personen opengooien. Het gaat niet alleen om personen binnenshuis, maar ook daarbuiten van andere politieke partijen. ‘Niet van Abdoelgafoer alleen.’ De jonge Surinamer geeft aan dat dit een heel goed doordacht besluit is, vooral gelet op het feit dat hij de afgelopen twee weken overladen is geweest met kritiek dat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan chantage. Lens is zich ervan overtuigd dat indien bij een persoon, ongeacht zijn partijgenoot of niet, de democratische beginselen niet naleeft, de hoogste ladder van de corruptie beklimt. Hij zou momenteel technisch nog niet zover zijn om de beerputten open te gooien. Indien alles in kannen en kruiken zijn, betreft het slechts een kwestie van ‘direct presenteren.’
Lens, die al 10 jaren deel uitmaakt van de NDP Jongeren en tal van jongeren heeft aangevoerd binnen de paarse partij, moet met een bloedend hart staan toekijken dat de partij tot nog toe met geen enkele verklaring de deur is uitgekomen na zijn rol van klokkenluider van mogelijk corruptieve praktijken.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!