‘Ik heb niemand beroofd’

‘Ik heb niemand beroofd. Ze hebben die telefoons zelf aan mij gegeven”, zei de verdachte Arantis A. bij de verdere behandeling van zijn strafzaak. De verdachte moet zich voor de groene tafel verantwoorden, omdat hij in maart vier jeugdigen onder bedreiging van een gaspistool beroofd heeft van hun mobiele telefoons en sieraden. Alle vier gevallen speelden zich af op het Sosis-terrein. Volgens de benadeelden kwam de verdachte aanlopen met het verhaal dat hij graag hun mobiele telefoons wenste te zien. Toen hij dat echter in handen kreeg, weigerde hij de spullen terug te geven. Zij werden allemaal in afzonderlijke gevallen bedreigd doodgeschoten te worden met een gaspistool. Een van deze benadeelden werd ook van zijn zilveren halsketting beroofd. Volgens de jeugdigen staat Arantis in de buurt bekend als iemand die mobiele telefoons van jongeren afpakt. Op de strafzitting werd een politieagent gehoord, die de zaak heeft onderzocht na de aanhouding van Arantis. Volgens de wetsdienaar is een deel van de spullen teruggevonden bij de verdachte en ook het gaspistool. De verdachte ontkent echter en beweert dat de jeugdigen hem de spullen zelf hebben gegeven. Deze zaak wordt op 14 augustus verder behandeld.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!