Reisperikelen blijven Suriname nekken bij CAC Games

De CAC-delegatie van Suriname blijft geplaagd worden door reisperikelen. Nadat eerder de basketbalselectie thuis werd gehouden wegens problemen met vliegtickets staken dinsdag andere problemen de kop op. Dit laat sportjournalist Terence Oosterwolde weten vanuit Baranquilla, Colombia.
Dennis Mac Donald, voorzitter van de Surinaamse Atletiekbond tevens secretaris-generaal van het Surinaams Olympisch Comité, liet dinsdag weten dat atletiekcoach Lazaro Calderon Munder en sprinter Jeffrey Vanan later naar Colombia komen. Ze hadden er dinsdagavond moeten zijn.
Volgens Mac Donald kreeg de Cubaan Calderon Munder zijn visum pas dinsdagochtend. “De SAB is langer dan een maand bezig geweest om een visum voor Calderon Munder te krijgen, maar kregen het pas vanmorgen”, aldus Mac Donald dinsdag. “De Cubanen hebben bijna voor elk land een visum nodig. Het is ontzettend moeilijk.”
Calderon vertrekt pas zaterdag uit Suriname, maar komt dus op tijd aan voor de wedstrijden die zondag beginnen.
Over Vanan zegt Mac Donald begrepen te hebben dat de sprinter die vanuit Amsterdam, Nederland afreist op Schiphol nog net zijn vlucht heeft gemist. “De oorzaak moet ik nog even nagaan. Hij gaat in elk geval op een andere vlucht, maar ik heb nog geen details wanneer hij vertrekt.” Ook de atleet komt volgens de SAB-voorzitter op tijd voor zijn wedstrijden aan in Barranquilla.
Beachvolleybal
De beachvolleybalselectie en atleet Miguel van Assen moeten dinsdagavond arriveren. Van Assen en volleybalcoach Lionel Blokland reizen via Curacao.
De beachvolleyballers zijn eerst naar Guyana gegaan en daarna naar Panama. Daar vindt er een splitsing plaats: Keven Sporkslede en Joshua Dwarkasing vliegen naar Cartagena, waarna ze de reis naar Barranquilla met de bus vervolgen. Sandrina Hunsel en Cheryl Brunings vliegen vanuit Panama rechtstreeks naar Barranquilla.
Beachvolleybal begint zaterdag. Er zijn zes poules van vier landen. De technical meeting van vrijdag brengt duidelijkheid over de indeling.

error: Kopiëren mag niet!