Shri Vasudevschool streeft naar 100% geslaagden

In de periode van 18 tot en met 20 juli 2018 leggen de leerlingen van de basisscholen hun eindtoets af. Op de Shri Vasudevschool verwacht de schoolleider, Achni Kapoerchan-Ramkisoen Panday, een slagingspercentage van 100% zoals dat in het afgelopen jaar is geweest. Deze optimistische opstelling is inderdaad terecht; de 15 zesdeklassers hebben namelijk behalve de reguliere lessen ook extra begeleiding meegekregen ter voorbereiding op de toets. Tegenover Dagblad Suriname vertelt Kapoerchan-Ramkisoen Panday dat die extra begeleiding (bijlessen) geheel kosteloos is. “Vanaf mei 2018 zijn we begonnen met het verzorgen van bijlessen. Het begon eerst 1 keer per week, waarna dit in juni opgevoerd werd naar 2 keren per week. In juli hebben de leerlingen zelfs 3 keren per week bijlessen gekregen. Het gaat niet om een inhaalles, maar een bijles.” Alle 15 leerlingen hebben meegedaan aan deze bijles welke na schooltijd werd gehouden tot en met 15:00 uur. “Dus ik verwacht dit jaar ook hele mooie resultaten; we gaan voor die 100%. De leerkrachten hebben hun vrije tijd opgeofferd voor de kinderen, maar veel hangt ook af van het kind”, aldus Kapoerchan-Ramkisoen Panday. De uitslag wordt op 15 augustus 2018 bekendgemaakt.
KSR

error: Kopiëren mag niet!