Drie regiocommandanten ontlast uit functie

Politiek bemoeit zich met KPS

Tijdens een managementvergadering woensdag 18 juli zijn die regiocommandanten, te weten commissaris Widjaikoemar Oedit van West, Orlando Changur van regio Midden en Premkoemar Jethoe van Paramaribo ontlast uit hun functie. Deze mededeling heeft commissaris van politie Guno Roosenhoff aan de MT- leden doorgespeeld. Volgens Roosenhoff heeft hij in opdracht van de waarnemend korpschef, Roberto Prade, deze drie toppolitiefunctionarissen ter beschikking gesteld. Nadat deze bekendmaking aan de leden werd gedaan, heeft commissaris Oedit gevraagd op grond waarvan hij en zijn overige collega’s uit hun functie worden bedankt. Hierop gaf Roosenhoff te kennen dat het een politieke stunt is en dat de politiek bepaaltd wie waar wordt overgeplaatst c.q. ingezet.
Dagblad Suriname heeft geprobeerd hierover contact te maken met de reeds ter zijde geplaatste regiocommandanten, echter waren zij niet bereikbaar voor commentaar. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat Iwan Bruce invulling zal geven aan de functie van regiocommandant Midden, terwijl Lloyd Tolud regiocommandant wordt van Paramaribo. Ulrich Tjin Liep Shie wordt regiocommandant van West, terwijl Ferdinand regiocommandant wordt van Oost. Politiefunctionarissen zijn bezig te overwegen om naar de groene tafel te gaan.

error: Kopiëren mag niet!