Creola onder water

Frontfoto1 “Wij rekenen op de overheid”

Het woongebied van de dorpsgemeenschap te Uitkijk, Creola, loopt steeds onder water. Dat zeggen Emiel Mac-Intosh en Irene Kabenda. Het begon allemaal toen iemand uit het dorp het terrein onrechtmatig verkocht aan een derde, een zekere J. Deze persoon begon met werkzaamheden op het terrein waardoor de dijk, die ervoor zorgde dat de Saramaccarivier bij hoogwaterstand het dorp niet overspoelde, vernield werd.
De bewoners van het dorp, Mac Intosh en Kabenda, begonnen hierop met een rechtszaak die erin resulteerde dat J. geen rechtshandelingen meer mocht verrichten in het gebied. Echter zit de gemeenschap nu wel met de situatie dat de dam is gebroken en het dorp regelmatig onder water loopt. Behalve vernieling van persoonlijke bezittingen, slecht begaanbare wegen, slangen die voor een onveilige situatie zorgen, zijn ook de kinderen van het gebied gedupeerd omdat ze niet naar school kunnen lopen. Mac-Intosh moet de schoolgaande kinderen per korjaal op school afzetten. De bewoners zijn ten einde raad en verwachten dat de overheid een oplossing voor hun kan brengen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: