Weer slachtoffer beschoten bij woningoverval

Twee criminelen hebben donderdagochtend een gewapende roofoverval gepleegd in een woning aan de Denkvrijstraat in het politieverzorgingsgebied van De Nieuwe Grond. Dagblad Suriname heeft in verband met het onderzoek gesproken met een naaste familie van het slachtoffer O.D. Het blijkt dat O.D. omstreeks 02.30 uur naar buiten ging om zijn honden eten te geven. Op dat moment werd hij buiten aangevallen door twee gewapende criminelen. De rovers hebben op hem geschoten. Hij werd geraakt aan zijn linker dijbeen. Gelijk hierna gingen de daders over tot de beroving. Zij hebben de halsketting van het slachtoffer met een totaal gewicht van 300 gram, een vingerring van 50 gram en nog 2 van 30 gram buitgemaakt. Daarna zijn de daders de woning binnengedrongen en hebben een tas die op een bank was weggenomen. Volgens de aangever was er een bedrag van ruim Euro 27.000 in die tas samen met belangrijke documenten. Na de daad verlieten de daders de plaats in de auto van het slachtoffer, een witgelakte Toyota Blade. De contactsleutel van het betreffende voertuig was namelijk ook in de tas. De sterke arm heeft het buitgemaakt voertuig teruggevonden aan de Welgedacht C-weg. Het bebloed slachtoffer werd per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. Hij verkeert buiten levensgevaar.
Op zaterdag 30 juni heeft een soort gelijk geval zich voorgedaan aan de Vierkinderenweg, waarbij de 31-jarige Darveen Barsatie in zijn woning werd beschoten door criminelen. Hij was geraakt aan zijn rechterbeen ter hoogte van zijn knie en had een barstwond aan zijn hoofd. Als gevolg van de opgelopen letsels is Barsatie overleden. In dit geval zijn de daders nog niet opgepakt.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!