Ghost Hunters nader bekeken: Bijbelse benadering probleem boze geesten

1 Ghost Hunters nader bekekenPastor Marvin Samuel van de Gemeente Harvest Time Ministries International heeft een eigen mening vanuit de Bijbelse optiek over ‘ghosthunters’ en ‘paranormal investigation’. Sarvesh Joshi, meer bekend als R.J. Kumar, die samen met zijn vrouw Shivanie Joshi-Baktawar paranormale onderzoeker is, heeft de organisatie Stichting Paranormal Research & Investigation Society Suriname (Priss) opgericht. R.J. Kumar legde uit dat overal en in ieder huis geesten voorkomen, alleen is de één wat actiever dan de ander. Priss bestaat uit een team van paranormale onderzoekers en heeft als voornaamste taak het documenteren en wetenschappelijk bewijzen dat geesten en andere non-fysieke entiteiten bestaan.
“R.J. Kumar zal het wel goed bedoelen met het opzetten van de stichting, maar als geestelijke van een pinkstergemeente wil ik het probleem van boze geesten vanuit de Bijbel benaderen. In het bijbelboek Genisis en wel hoofdstuk 2 en 3 lezen we het verhaal over Adam en Eva, de eerste twee mensen die God op aarde maakte. God schiep de mens naar Zijn beeld en gelijkenis en gaf hen heerschappij en macht over de aarde en alles wat daarop was en ook over de duivel. Het was echter slechts toen de mens zich door de duivel liet verleiden tot het overtreden van Gods gebod, dat de rollen werden omgekeerd en de duivel invloed en heerschappij begon te krijgen over de levens van mensen. De wortel van demonische problemen is dus in de eerste plaats zonde of anders gezegd, ongehoorzaamheid aan Gods geboden”, zegt Samuel.
“Een ieder die op een serieuze manier de bijbel leest, kan niet anders dan tot de volgende bevindingen komen, dat boze geesten reëel zijn en een behoorlijke invloed kunnen hebben op het leven van individuen en op leefgemeenschappen in het algemeen. Dat de hoofd toegangspoort van de duivel tot onze wereld en tot het leven van mensen de zonde is. Hij doet er alles aan om mensen onwetend te houden van Gods geboden of ze te verleiden om bewust deze geboden te overtreden, zodat hij greep kan krijgen op hun leven of deze greep kan vergroten.
De pastor geeft verder aan dat het doel van de satan en zijn demonen (boze geesten) slechts is om mensenlevens te vernietigen. “De duivel komt niet altijd op een wijze waarop hij direct als de boze herkent kan worden, maar dat hij vaak komt als een engel des lichts om zo mensen te misleiden”, vervolgt Samuel.
“Slechts door Jezus Christus, de Zoon van God, kunnen wij op een effectieve wijze afrekenen met de duivel en zijn werken. De Bijbel zegt namelijk in Johannes 3: 8b ‘Maar de Zoon van God is gekomen om aan de activiteiten van de duivel een einde te maken.’
Samuel geeft aan dat in de presentatie van meneer R.J. Kumar is getracht om met behulp van speciale instrumenten het bestaan van boze geesten aan te tonen. “Hierbij werd een geest aangeroepen om aan te wijzen waar specifieke personen zaten in de zaal. In de Bijbel lezen we in Deutronomium 18 de verzen 10 en 11 dat God iedere vorm van communicatie met boze geesten verbiedt.
Samuel verwijst naar het Bijbelboek Matteus 12, de verzen 24-28. Hierin staat dat nadat de Farizeeen de Here Jezus hadden beschuldigd dat Hij boze geesten uitdreef door de overste der boze geesten Beelzebul, Hij hen zei dat de satan geen satan kan uitdrijven anders is hij tegen zichzelf verdeeld en houdt zijn koninkrijk geen stand. Het is dus niet mogelijk om gebruik te maken van de diensten van boze geesten en ze daarna uit te drijven. Wie namelijk gebruikmaakt van hun diensten, gaat in tegen het gebod van God en komt daardoor automatisch onder hun invloed. Wie onder de invloed van boze geesten is, kan geen boze geesten uitdrijven. Tot slot zegt Samuel dat de sleutel om van boze geesten af te komen is: “Geloven dat Jezus Christus in de wereld is gekomen om de macht van de duivel te verbreken, die hij heeft verkregen door mensen tot zonde te verleiden. Ook God vragen uw zonden te vergeven in de naam van de Here Jezus, en je volledig af te keren van de zonde.”

error: Kopiëren mag niet!