‘Wasbeurt’ leidt tot behandeling met koevoet

1Wasbeurt leidt tot behandeling met koevoet“Waarvoor staat u terecht?”, vroeg rechter Praag aan de 65-jarige verdachte O. J. De verklaring van de verdachte die zelf beweerde gevochten te hebben, nadat iemand hem had uitgescholden en vervolgens een tik had uitgedeeld met een koevoet, werd door de rechter ernstig in twijfel getrokken. “Met een koevoet geeft u toch geen tik meneer?”, antwoordde de rechter retorisch. “U kon de politie toch bellen of wilt u de politie geen werk geven?” Volgens de lezing van de verdachte liep S. voorbij zijn woning, waarop de verdachte hem aansprak over gestolen manja’s iets meer dan een maand daarvoor.
S. staat in de buurt bekend als een “junkie” die zich vaker schuldig maakt aan vergelijkbare handelingen. Er ontstond een woordenwisseling voor de deur van de verdachte, die zegt een ‘wasbeurt’ van krachttermen te hebben moeten incasseren van S.. De verdachte die een bank aan het repareren was, liep gewapend met een koevoet de straat op richting S, die niet voor hem terugdeinsde. S. gaf de verdachte een klap, waarop de verdachte uithaalde met de koevoet. Volgens officier van Justitie Roline Gravenbeek is wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan zware mishandeling en subsidiair het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, gezien de fractuur die S. heeft opgelopen aan zijn linker onderbeen. Het slachtoffer is op 10 juni ontslagen uit het AZP en loopt sindsdien op krukken. De mishandeling was van dien aard dat op dat moment de kans op herstel niet goed ingeschat kon worden. Wat de verdachte ook zwaar wordt aangerekend, is dat hij het slachtoffer bloedend en zwaar gewond achterliet in hulpeloze toestand. Buren hadden de politie vervolgens ingeschakeld.
Advocaat Robby Denz probeerde nog te pleiten voor noodweer exces, maar de rechter ging mee met de eis van de officier van justitie, inhoudende 1 maand en 11 dagen en het verbeurd verklaren van de koevoet. “U bent gangstertje gaan spelen. Die man heeft gelijk dat hij u vuistslagen heeft gegeven”, aldus de rechter.

error: Kopiëren mag niet!