BvL/ALS protesteert vrijdag massaal tegen doorvoering transformatie IOL

Frontfoto1Vrijdag na 10:00 uur geen optimaal onderwijs

Vakbondsleider Wilgo Valies heeft woensdag tijdens zijn persconferentie een ééndaagse massaal protest aangekondigd op aanstaande vrijdag. Dit, vanwege de doorvoering van de transformatie op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Deze protestactie staat los van de lamlegging op het IOL, waar er sinds 6 juli 2018 geen colleges worden verzorgd. Volgens Valies zijn niet alleen de IOL-docenten opgeroepen op vrijdag om de dictatoriale houding van de Onderwijsminister Lilian Ferrier af te wijzen, maar ook de overige leden van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS). Hoe hun actiemodel eruitziet, is niet prijsgegeven. In ieder geval komen de onderwijsgevenden omstreeks 11:00 uur bij elkaar in de omgeving van het BvL-centrum aan de Fred Derbystraat. Dit betekent dat diverse scholen na 10:00 uur niet optimaal zullen draaien. Aangezien de lamlegging op het IOL tot nog toe geen gewenste resultaten heeft opgeleverd, vroeg Dagblad Suriname aan Valies wat de vervolgstappen zullen zijn indien blijkt dat de minister wederom een negerende houding aanneemt tegenover BvL/ALS. Hierop reageerde hij als volgt. “Dat kan ik op dit moment niet aangeven, maar ik vrees dat het alleen maar erger zal worden. Wij gaan dat namelijk niet accepteren.”
KSR

error: Kopiëren mag niet!