Advocaat Pick pleit voor vrijspraak in berovingszaak

Advocaat Benito Pick pleitte woensdag voor vrijspraak voor zijn cliënt Ronalvi P., die samen met zijn medeverdachte Urazo L. verdacht wordt van beroving. In deze zaak heeft het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Roline Gravenbeek, tegen elk der verdachten een strafvoorstel van 2 jaar en 6 maanden gedaan.
De raadsman dupliceerde dat hij niet tot het wettig en overtuigend bewijs komt. Het OM stelt dat het voertuig van Ronalvi was ingezet bij de beroving. Hij heeft de verdachten opgehaald, althans vervoerd. Volgens Pick staat niet ter discussie dat er een grijsgelakte Toyota Blade te zien is op de camerabeelden. Alleen staat het niet vast dat die wagen van zijn cliënt de verdachten zou hebben opgehaald. Het is inderdaad zo dat de wagen van Ronalvi voor de winkel stond. De vervolging concludeerde dat de verdachte Ronalvi de plaats nagenoeg op hetzelfde moment heeft verlaten toen de mannen de woning verlieten. Hierover merkte de raadsman op dat wanneer de vervolging probeert het bewijs te formulieren zij het concreet moet doen zoals het in de wet staat. “Verlaat nagenoeg op hetzelfde tijdstip kan naar mijn mening nooit getypeerd worden als bewezenverklaring. Het voertuig van de verdachte zou volgens het OM sterke gelijkenissen vertonen met de auto welke was ingezet. Wij kunnen niet waarnemen wat het kentekennummer is, dus kunnen wij niet met stelligheid zeggen dat het hier hetzelfde voertuig betreft.” De verdachte is na de beroving de volgende dag met zijn wagen naar de winkel geweest. Voor de verdediging is het niet logisch dat de verdachte na een beroving de volgende dag doodleuk gaat naar de plek. De verdachte is woonachtig in dezelfde omgeving, daarom was hij voor die winkel. Volgens het OM heeft de verdachte een geraffineerd plan bedacht. Pick blijft erbij dat zijn cliënt de dader niet heeft gevoerd. Op 25 juli komt de rechter met de uitspraak. De verdachten in deze zaak zijn reeds eerder op vrije voeten gesteld. Ronalvi is uit anderen hoofde aangehouden. Volgens Pick mag het OM de verdachte alleen vervolgen voor de feiten welke hem in de dagvaarding zijn ten laste gelegd. Waarvoor hij momenteel is aangehouden, daar draagt de raadsman geen kennis over.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!