Jogi: ‘Het interesseert de president niet wat er gebeurt in dit land’

Assembleelid Mahinder Jogi kan maar één conclusie trekken over het uitblijven van een structurele oplossing voor de vele problemen die zich momenteel voordoen in het onderwijs en de gezondheidssector. “Het interesseert de president niet wat er gebeurt in dit land”, zegt de VHP’er aan Dagblad Suriname. Terwijl er grote stakingen gaande zijn bij de Anton de Kom Universiteit van Suriname, het Instituut voor de Opleiding van Leraren in actie is, ziekenhuizen met grote problemen zitten, het parlement wacht op een antwoord in de kwestie Alcoa, containertarieven omhoog gaan, schoolvervoer lam ligt, particuliere bushouders ontevreden zijn en zelfs ondernemers hun geld niet hebben ontvangen, koos het staatshoofd ervoor om op 3 juli de 39ste reguliere staatshoofdenvergadering van de Caricom in Montego Bay, Jamaica, bij te wonen. Hij is afgelopen zaterdag teruggekeerd in Suriname. Jogi voert aan dat hij geen moeite heeft met deze ‘kleine dienstreis’ van het staatshoofd, maar wel met de manier waarop Bouterse het presidentschap niet als een 24/7 functie ziet. “Bouterse is 1 maal 24 uur president, maar het lijkt erop alsof de president geen jurisdictie heeft over een aantal zaken dat om aandacht vraagt. Waar is eigenlijk ook de vicepresident? Of de president staat met de rug tegen de muur of het interesseert hem niet wat er gebeurt in dit land. Mijn gevoel zegt: ‘ a no e interesseer a mang sang e psa ini a kondre’” aldus de politicus.
Prioriteiten gericht op veilig stellen regeertermijn na 2020
De VHP’er benadrukt dat het nu meer dan duidelijk is dat de prioriteiten van de regering meer gericht zijn op het maken van propaganda en het veilig stellen van een regeertermijn na 2020. Hij verwijst naar de recente situatie in het binnenland waar acuut naar oplossingen is gezocht voor de bewoners die te kampen hadden met wateroverlast. Het ergste is dat naderhand uit eigen onderzoek bleek dat de situatie niet eens zo ernstig was zoals door de regering werd gepresenteerd. Deze tien zetels van het achterland zullen cruciaal zijn voor het bepalen van de parlementaire meerderheid in 2020. “Er waren recent problemen binnen de rijstsector met ontwatering, maar de mensen van Wageningen en Henar hebben de president niet gehoord. Mensen gaan dood in de gezondheidszorg, omdat er niet genoeg medicijnen zijn en de medici steeds acties moeten voeren. Daarom zeg ik dat de president op verkiezingstoer is. Het enige wat hem interesseert is de NDP en waar hij zijn mensen kan accommoderen om hun slag te slaan”, aldus Jogi.
Voelbare gevolgen geconfisqueerde 19,5 miljoen euro
Ook op financieel vlak zijn er volgens hem teveel problemen na de recente beslaglegging op 19,5 miljoen euro door Nederlandse autoriteiten. De politicus vindt dat de regering te geheimzinnig doet door helemaal geen informatie in DNA te verschaffen over de stand van zaken. Intussen wordt de samenleving geconfronteerd met verschillende maatregelen die door banken worden genomen. Voor elke transactie moet er betaald worden. Voor transacties die in vreemde valuta gedaan worden, betaalt men een bepaald percentage als transactiekosten. De VHP’er vindt het onterecht dat de burgerij moet opdraaien voor fouten van de overheid.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!