Ziekenhuispersoneel eist structurele oplossing voor achterstallige betalingen SVZ

2 Ziekenhuispersoneel eist structurele oplossing voor achterstallige betalingen SVZHoewel het personeel van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) na een lange staking eindelijk over hun salarissen en toelages mag beschikken, vindt de personeelsbond dat het tijd wordt dat De Nationale Assemblee (DNA) samen met de regering naar een structurele oplossing voor de achterstallige betalingen bij de ziekeninstelling zoekt. “Wij willen sluiting van SVZ voorkomen”, zegt bondsvoorzitter Roy Haverkamp aan Dagblad Suriname. Met de hervatting van de werkzaamheden is de situatie in het ziekenhuis nu genormaliseerd. Het personeel heeft gisteren toch middels een petitie aan assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons aandacht gevraagd voor de problemen, zowel binnen de SVZ als in de totale gezondheidszorg. Deze zelfde petitie was een dag eerder al aan Volksgezondheid-minister Antoine Elias overhandigd. Haverkamp benadrukt dat een aantal van de aangekaarte zaken in de petitie niet alleen betrekking hebben op de SVZ, maar de totale gezondheidszorg. De DNA-voorzitter beloofde zeker aandacht hieraan te besteden.
Niet alle verwerkingen simultaan
De bond is blij dat de regering door tussenkomst van minister Elias snel heeft ingespeeld op de acute nood van het ziekenhuis en dat er gelijk concrete financiële steun is geboden. Haverkamp voert aan dat voor het gemak is beslist om de verschillende toelagen niet simultaan te storten, waardoor er eventuele vertragingen zouden kunnen optreden. Volgens een bericht van de directie aan de bond werd de opdracht voor de verwerking donderdag omstreeks 11.30 uur naar De Surinaamsche Bank (DSB) gestuurd. Als eerste zullen de mensen kunnen beschikken over hun vakantietoelagen, waarna de overbruggingstoelage en koopkrachtversterking gelijk zullen volgen. De bedoeling is dat de houders van rekeningen bij DSB al donderdag geld op hun rekening moesten zien, terwijl rekeninghouders van andere bankinstellingen het geld pas zullen kunnen lichten wanneer dit door DSB verder wordt overgemaakt.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!