Glo-leerlingen bereiden zich voor op toets

GLO leerlingen druk bezig met voorbereiding voor de toets 1Er is een motivatiesessie gehouden op de OS 2 Tamanredjo op 4 juli. Na benaderd te zijn door de klassejuf van de zesde klas besloot Hakiem Lalmahomed, lid van het Nationaal Jeugdparlement, om op eigen kosten een motivatiesessie te verzorgen. De leerlingen starten volgende week woensdag met de toets, dus kwam de motivatiesessie goed van pas. “Voor de sessie waren ze bezig met het vak Redactie.
Er werden toen vragen gesteld over het vak.” Hoewel de motivatiesessie goed is verlopen, ervaart de jeugdparlementariër het in eerste instantie als een uitdaging om leerlingen van de lagere school toe te spreken. “Dit is de eerste keer dat ik een motivatiesessie heb verzorgd voor leerlingen van de lagere school. Hoewel dit de vijfde keer is dat ik een motivatiesessie heb verzorgd, was het een enorme uitdaging om tot jongeren te praten jonger dan 18 jaar.” Naderhand bleek het mee te vallen en was het duidelijk dat ook deze jongeren al een zuiver beeld hebben wat zij willen doen in de toekomst en dat zij hard zullen moeten werken om dit doel te bereiken. Er zijn onder andere vragen gesteld met betrekking tot de toets en welke studierichting zij moeten nemen als zij een bepaalde baan willen uitoefenen. De leerlingen leken wel goed voorbereid te zijn voor de toets wat ook door de klassejuf en de directeur werd beaamd. “Als de situatie van het land beter was, zou de school sowieso 100% geslaagden hebben”, vertelt de directeur. Maar doordat er keer op keer stakingen van bushouders waren en er een discrepantie is ontstaat door de nieuwe leermethode, die tot het vijfde leerjaar wordt verzorgd en de oude methode, die weer toegepast wordt in de zesde klas, kunnen de resultaten achteruitgaan. De uitslag zal op 12 augustus bekendgemaakt worden.
De motivatiesessies worden geheel zelf door Lalmahomed verzorgd. Echter staan er ook motivatiesessies gepland, die uitgevoerd zullen worden door de commissie Onderwijs en Ontwikkeling van het Jeugdparlement, waarvan hij de voorzitter is. Met de commissie is afgesproken dat zij in hun districten deze sessies kunnen houden. In dat kader is er reeds een sessie gedraaid in Nickerie en Para.
NK

error: Kopiëren mag niet!