Indiase ambassadeur geeft afscheidsdiner

Indiase Ambassadeur geeft afscheidsdiner.1In verband met de beëindiging van de ambtstermijn van Satendar Kumar, ambassadeur van de Republiek India, is er een afscheidsdiner georganiseerd op woensdag 27 juni 2018. De minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Polack-Beighle, gastvrouw, heeft in niet mis te verstane woorden aangegeven dat de bilaterale relatie tussen Suriname en India zich erg positief heeft ontwikkeld, hetgeen geresulteerd heeft in zichtbare resultaten. Eén daarvan is de recente komst van de Indiase president Ram Nath Kovind, welke gezien mag worden als een mijlpaal in de langdurige relatie. Tussen Suriname en India bestaat reeds op verschillende gebieden een samenwerking, met name op het gebied van energie, landbouw, cultuur, gezondheid en handel. Binnen het kader van vriendschap kunnen worden gememoreerd de verschillende schenkingen van de Indiase overheid aan het bureau van de first lady en de Indian Technical and Economic Cooperation (ITEC) beurzen, ten behoeve van de Surinaamse gemeenschap. De ondersteuning van Suriname aan India’s kandidatuur inzake de International Tribunal for Law of the Sea (ITLOS), Unesco en de International Court of Justice (ICJ) mogen ook worden gezien als hoogtepunten binnen de vriendschapsrelatie tussen beide landen. Gezegd mag worden dat het vertrek van de ambassadeur komt op een moment waarop de samenwerking tussen beide landen intensiever aan het worden is.

error: Kopiëren mag niet!