Uitbetalingen kinderbijslag in Marowijne en Wanica

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft bekendgemaakt dat de uitbetaling van de Algemene Kinderbijslag (AKB) over het dienstjaar 2017 door de Dienst Administratie en Uitbetaling Sociale Voorzieningen (AUSV) in het district Marowijne officieel begint op maandag 25 juni 2018. De betaalmeesters starten met de geregistreerden, wonende in de gebieden te Perica, Abadoekondre en Akalekondre. De uitbetaling zal vervolgens op de betaalposten op aangegeven locaties plaatsvinden. Van daaruit zullen de gebieden Ovia Olo, Dangtapoe, Morakondre, Kraboe Olo, Moengo, Albina, Galibi, Moengotapoe, Akoejoekampoe tot en met Wanhattie en Peto Ondro aangedaan worden. De uitbetaling zal ongeveer 5 dagen plaatsvinden, waarbij de laatkomers op de laatste dag (29 juni) nog de kans krijgen ten kantore van Sozavo te Moengo te ontvangen.
Ten aanzien van het district Wanica zal de uitbetaling van de AKB maar liefs 25 dagen in beslag nemen, te weten van 25 juni tot en met 30 juli 2018. Uitbetaling begint in de wijken Derde Rijweg, Koewarasan, Domburg, Leiding, Hanna’s Lust, Santigron, Lelydorp, Livorno, Dijkveld en Houtuin.
De uitbetalingen geschieden uitsluitend tegen overlegging van de AKB-kaart en de ID-kaart van CBB, alsmede het familieboekje of een recent gezinsuittreksel. Bij een machtiging dient de gemachtigde de bescheiden, zoals een machtiging afgestempeld en getekend door het hoofd Bureau AKB, ID-kaart en AKB-kaart en het familieboekje of een gezinsuittreksel van betrokkene te overleggen. Het ministerie waarschuwt dat zij die reeds vanwege hun beroep van welke instantie dan ook reeds kinderbijslag genieten, niet opnieuw in aanmerking komen daarvoor.
NK

error: Kopiëren mag niet!