Wetenschappers AdeKUS in actie

Het wetenschappelijk personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, verenigd in de VWPU, is vanaf vandaag in actie. Het lag in de bedoeling dat het universiteitsbestuur de ruimte kreeg om formeel te reageren op briefwisselingen rond de salarisreeksen van de wetenschappers. Die ruimte kreeg men ook. De VWPU gaf het bestuur zelfs tot gisteren nog de ruimte om te reageren. De hoop in het ontvangen van een reactie was gisteren tegen 16.00 uur verloren. Het blijkt volgens de VWPU maar teveel te zijn geworden. Het bestuur motiveert ook nimmer wat er precies gedaan wordt. Precies vanwege het wegblijven van uitleg (een stuk communicatie) worden de VWPU-leden onrustig. De actie houdt in: alles plat, geen onderwijs. Dit zal mogelijk effecten hebben op tentamens en afstudeerprojecten. Vandaag vergadert de VWPU weer. Voor een universiteit (AdeKUS), die al bijkans een half eeuw bestaat, blijkt in de afgelopen jaren de frequentie van acties/beraad steeds toe te nemen. Veelal ligt het aan de communicatiekanalen, iets waar in ieder geval een universiteit geen moeite mee zou moeten hebben.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!