VHP herdenkt Keti Koti, Chinese- en Hindostaanse immigratie

De slavernij (Keti-koti) werd op 1 juli 1863 afgeschaft in Suriname. De afschaffing van de slavernij had tot gevolg, dat de koloniale heerser op zoek moest gaan naar vervangende arbeidskrachten. In 1853 haalde de Koloniale heerser Chinezen naar Suriname. De komst van de eerste Chinezen naar Suriname dateert van 1853.
Na de Chinese immigranten heeft de koloniale heerser Brits-Indiërs gehaald naar Suriname, om op de plantages te werken. Op 5 juni 1873 zetten de eerste Brits-Indische immigranten voet aan wal op de Surinaamse bodem.
In het kader van afschaffing van de slavernij Keti Koti), 165 jaar Chinese immigratie en 145 jaar Hindostaanse immigratie, organiseert de Vooruitstrevende Hervormings-Partij(VHP) op zaterdag 23 juni een culturele dag in de olifant. Op die dag is eenieder van harte welkom.
In verband met die culturele dag is er een lijvig programma samengesteld. Om 15.00 uur vindt de opening plaats, daarna volgen er diverse optredens, zoals: Djarang Kepang; Winti Prey; Drangon Dance; Hindostaans optreden; Optreden Chinese culturele groep; Marron Kifoko; Classic Indian; toespraak VHP-voorzitter; toneel optreden en als laatste, gezellig samen zijn met muziek.

error: Kopiëren mag niet!