Sweetschool viert Vaderdag op unieke wijze

3Sweetschool viert Vaderdag op unieke wijzeDe Alexander Sweetschool te Livorno heeft op een unieke wijze Vaderdag gevierd met zijn kleuters. Naast de gebruikelijke voordrachten van versjes door de kleuters, is er ook een informatiesessie gehouden over prostaatkanker voor alle vaders. De Prostaatkanker Stichting Suriname (PKSS) verzorgde deze lezing, waarbij Roy Young-A-Fat op een luchtige manier uitleg gaf over de gevaren van prostaatkanker. Ook PKSS-bestuurslid Stanley Sidoel was aanwezig. Young-A-Fat noemde prostaatkanker een sluipmoordenaar. “Meestal als we het ontdekken, is het al te laat. We willen met deze infosessies de mannen bewust van maken om de ziektesymptomen sneller te ontdekken en te laten checken. Schaam je niet, praat met je vrouw, vrienden of dokter erover. Houd het niet voor je zelf”, zei Young-A-Fat. Enkele symptomen zijn vaker moeten plassen, moeite met plassen, pijn en een branderig gevoel bij het plassen, nadruppelen en of zwakke straal en troebele of bloederige urine. Prostaat is een orgaan dat zaadcellen produceert. Prostaat komt vooral voor bij mannen boven de 40 jaar. Er is geen preventie mogelijk voor deze ziekte.
Naast deze infosessie, hielden Sidoel, Young-A-Fat en schoolhoofd Viresh Changoer een pleidooi voor de ouders om de nodige aandacht te geven aan de kinderen. Met verschillende voorbeelden uit hun levenservaringen vertelden ze hoe belangrijk de participatie van de ouders is voor de ontwikkeling van het kind. “Maak tijd voor je kinderen. Ga met ze naar bijvoorbeeld een sport die ze beoefenen.” Deze infodag werd georganiseerd door hoofdkleuterleidster Santusha Rensch. Na de info- en motivatiesessies konden de vaders genieten van een hapje en drankje.

error: Kopiëren mag niet!