Medewerkers kinderdagverblijf ‘Ingrid’ vechten tegen sluiting crèche

1 Medewerkers kinderdagverblijf ‘Ingrid’ vechten tegen sluiting crècheMedewerkers van de ‘Ingrid Crèche’ hebben gisteren middels het indienen van een petitie aandacht van De Nationale Assemblee gevraagd tegen de sluiting van het kinderdagverblijf. Op vrijdag 1 juni 2018 is door het bestuur van de crèche medegedeeld dat de deuren definitief gesloten zullen worden ingaande 15 september 2018. Als reden is aangegeven dat de crèche geruime tijd op rode cijfers draait. Hierover worden de wenkbrauwen wel eens gefronst. Volgens de petitionarissen is geprobeerd om het bestuur op andere gedachten te brengen door de sluiting met een jaar uit te stellen of de medewerkers, de zogenaamde 15 tantes, de gelegenheid te bieden naar iets anders uit te kijken. Ook zouden de ouders van de 98 kinderen hierdoor de ruimte krijgen om een andere opvangplaats voor hun kroost te zoeken. “Wij willen eigenlijk dat de crèche niet sluit, omdat wij van ons werk houden. Wij zitten ook met onze maandelijkse verplichtingen, schulden en aflossingen. Wij zijn radeloos, dus wij verwachten dat DNA een goed woordje voor ons doet”, benadrukte een vertegenwoordiger die de petitie voorlas. De groep is inmiddels ook naar het ministerie van Arbeid getogen om ook daar een klacht tegen het bestuur in te dienen. Ingrid Crèche treedt als stichting op van 2 ziekenhuizen, te weten het ’s Lands Hospitaal en het St. Vincentius Ziekenhuis. De crèche is door de jaren heen gaan uitgroeien tot een volwaardige crèche met een peuterschool die op niveau draait. Verder telt de crèche nog de babygroep, de dreumelgroep en de naschoolse groep.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!