Rechtstaat versterkt met 11 advocaten

Frontfoto1Waarnemend Hof-president Iwan Rasoelbaks heeft donderdag 11 personen beëdigd tot advocaat bij het Hof van Justitie (HvJ). De kersverse advocaten zijn: Xiomara Simson, Vishal Balradj, Monique Watchman, Antoon Karg, Stefanie Dassasingh, Preshand Baldew, Natasha Soekra, Biswenath Moerahoe, Roy Soerdjbali, Gail Ann Sitaram en Gracia Sitaram. Hiermee is het totaal aantal advocaten bij het HvJ geklommen naar 213. De Hof-president gaf de beëdigde advocaten enkele ‘do en do not’ in de beroepsuitoefening mee en drukte hun op het hart om met in achtneming van de beroepsethiek de juiste combinatie te kiezen om juridische bijstand aan hun cliënten te verlenen. Daarnaast is het volgens Rasoelbaks ook belangrijk dat deze 11 personen communicatief goed in elkaar zitten en zich ook blijven bijscholen om zich gaandeweg te transformeren tot een bedreven en wijze advocaat. “Dat is een competentie voor dit beroep; als u niet praat, hoort u hier niet thuis. Alsook moet u een transparant en goed georganiseerde rechtspraktijk op na gaan houden”, benadrukte Rasoelbaks. Volgens de rechter zijn al geruime tijd 202 advocaten actief bezig in de rechtspraak, waarvan sommige succesvoller dan anderen zijn vanwege het toepassen van moderne organisatie en communicatietechnieken en tactieken, een juiste professionele houding naar cliënten, confrères en de rechterlijke macht. “Het is onontbeerlijk dat u dat gaat exerceren en waar nodig gaat u bij uw ex-patronen te rade, ga bij een aantal mensen met voldoende ervaring en wijsheden. Een combinatie daarvan zal u redden van falen te vroegtijdig”, aldus de Hof-president.
Nog 11 kandidaten staan op lijst
Deze 11 advocaten hebben eerder met succes de beroepsopleiding advocatuur afgerond, waardoor nu het Hof over kan gaan tot beëdiging. Rasoelbaks benadrukte dat er nog eens een groep van 11 personen op de lijst van het Hof staan om beëdigd te worden tot advocaat. Hij vroeg de mensen enige geduld te betrachten, omdat de toelatingsprocedure enige tijd in beslag neemt. “Heb geduld, de toelatingsprocedure neemt tijd”, aldus de Hof-president.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!