Partij voor Recht en Ontwikkeling heeft soevereine parlementair-democratische rechtstaat voor ogen

Een blik op een deel van de zaal tijdens openbare afkondiging van PRO  (Partij voor Recht en Ontwikkeling)
Een blik op een deel van de zaal tijdens openbare afkondiging van PRO (Partij voor Recht en Ontwikkeling)
De jongste politieke ‘Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO)’, opgericht op 10 januari 2018, werd op vrijdag 25 mei geproclameerd in de Ballroom van hotel Torarica. Voorzitter Gerold Sewcharan gaf te kennen dat Royal Hotel Torarica niet de eerste keus was. De Congreshal aan het Onafhankelijkheidsplein bleek bezet. Dan maar op het KKF-terrein (Kamer van Koophandel en Fabrieken), die te kennen gaf dat er geen politieke bijeenkomsten worden toegestaan op het terrein.
De verbintenis
De oprichters van de PRO zijn op 8 december 2017 een verbintenis aangegaan om zich individueel en collectief in te zetten voor de ontwikkeling van Suriname. De partij heeft een soevereine parlementair-democratische rechtstaat voor ogen.
Het hoofdbestuur
Het eerste bestuur van de PRO wordt met voorzitter Gerold G. Sewcharan gevormd door Joan M. Nibte, ondervoorzitter, Jennifer Wong-Swie-San, eerste secretaris, Antoon C.A. Karg, tweede secretaris, Benito A.H. Pick, eerste penningmeester, Curtis N. Hofwijks, tweede penningmeester en de leden Bryan J. Boerleider lid, Kai Du en Stephano Biervliet. Inmiddels is besloten om het bestuur binnen afzienbare tijd te verruimen met nog twee leden van het vrouwelijk geslacht, wat het aantal bestuursleden op elf zal brengen. Het hoofdbestuur bestaat uit ten minste vijf en ten hoogste vijftien leden die voor een periode van zes jaren worden gekozen. Hoofdbestuursfuncties zijn niet verenigbaar met het ambt van president, vicepresident of minister.
De mond van de PRO
Voorzitter Sewcharan: ‘Ik ben geen partijleider. Ik heb als voorzitter de taak om het hoofdbestuur voor te zitten. Erop toe te zien dat de besluiten die worden genomen, uitgevoerd worden en de doelen van PRO worden gehaald. Ik ben geen partijleider, ook geen politieke leider. De politieke leiders zijn Nibte, Hofwijks en Boerleider. De politieke leiders hebben de taak om de politieke benadering van PRO met de gemeenschap te bespreken. Zij zijn de mond van de partij.’
Van activist naar politieke leider
Het is de partij te doen om het vertrouwen van het volk in de politiek te herwinnen. Politieke leider Boerleider: ‘Het was een lange weg van Onafhankelijkheidsplein naar de Ballroom van Royal Hotel Torarica.’ Van activist naar politieke leider wordt niet gezien als een tegenstelling, deze twee hoedanigheden gaan in elkaar op. Tijdens de proclamatie van de partij werd de website www.kiespro.com voorgesteld. Er wordt gewerkt aan ledenwerving. ‘PRO! is een noodzakelijk alternatief, omdat Suriname beter verdient’, is een van de slogans van partij.
HD

error: Kopiëren mag niet!