Suraj Sahadew-Lall: “Van geringe opkomst SBO-vergadering word ik niet klein”

Onlangs heeft een lid van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), die een bandenzaak heeft aan de Calcuttastraat, fel gereageerd op de voorzitter van de Surinaamse Bushouders Organisatie (SBO), Suraj Sahadew-Lall. Zo werd onder andere verkondigd dat de eindeloze uitlatingen van Sahadew-Lall over PLO niets anders is dan wraakzucht; SBO is namelijk niet erin geslaagd om de meerderheid van de particuliere bushouders achter zich te krijgen. In gesprek met Dagblad Suriname beklemtoont Sahadew-Lall dat PLO geen andere noemenswaardige taken heeft dan iedere keer de geringe opkomst van de SBO-vergadering op 9 mei 2018 als liedje te zingen. “De opkomst was inderdaad niet geweldig, maar hiervan word ik niet ‘klein’. We weten dat PLO de bushouders intimideert en de SBO saboteert.” Sahadew-Lall beseft echter wel dat zonder de meerderheid er geen strijd geleverd kan worden. “Dat accepteer ik ook, maar PLO heeft zelf ook geen meerderheid.” Hij vindt het triest dat de bushouders in de val trappen van de tegenpartij. Het niet uitbetalen van de brandstofcompensatie moet in principe geen angst vormen, aangezien het de plicht is van PLO om dit uit te betalen zodra de particuliere bussen ingezet worden, stelt Sahadew-Lall.
Wat het PLO-lid van de Calcuttastraat betreft, heeft de SBO-voorzitter het volgende te vertellen: “Het gaat om een persoon die de rechterhand is van de PLO-voorzitter en daardoor niet onderhevig is aan de zogenaamde controle. Daarnaast verricht hij ook dubbele diensten voor de overheid; als bushouder mag je geen dubbele diensten leveren met dezelfde bus.” Volgens Sahadew-Lall is de persoon in kwestie niet altijd in staat om de bussen in te zetten, desondanks wordt er nimmer brandstofcompensatie afgetrokken bij hem. “Als ik ongelijk heb, laat hij het tegendeel bewijzen. Als ik niet rijd, word mijn brandstofcompensatie wel afgetrokken en dat is op de cheque aangegeven. Zo kan je dus zien wie medeplichtig is aan het gesjoemel met de brandstofcompensatie en wie niet”, aldus Sahadew-Lall.
KSR

error: Kopiëren mag niet!