Woning Kweriemanstraat geheel afgebrand

Een hoogbouwwoning aan de Kweriemanstraat is donderdagavond compleet met inboedel afgebrand. De brandweer kreeg via de Centrale Meldkamer van de politie omstreeks 20.07 uur de melding van deze woningbrand. Bij aankomst op de locatie werd een hoogbouwpand van 10 bij 12 meters aangetroffen dat in lichterlaaie stond. Het huis was gedeeltelijk van steen en hout. Brandweervoorlichter Anthony Grootfaam zegt dat de mensen in dit soort gevallen niet de politie moeten bellen, maar op het alarmnummer van de brandweer 110. Ter plaatse heeft de brandweer 2 gascilinders van 100 lbs om 28 lbs verwijderd. Een belendend pand heeft zowel brand- als schroeischade opgelopen. Geen van beide woningen is tegen brand verzekerd. Beide woningen zijn wel aangesloten op het elektriciteitsnet. Ten tijde van de brand waren 5 volwassen en een kind van 3 jaar in de woning. De benedenwoning is voorzien van 2 slaapkamers.
Dagblad Suriname heeft in verband met het onderzoek gesproken met Juliette. Zij is in verband met een sterfgeval in Suriname en logeerde bij haar oom. In de woning was zij samen met haar moeder, haar oom, de zoon en schoondochter en hun 3-jarige dochter. Op dat moment was ook de medewerker van de thuiszorg bij toen de brand uitbrak. Juliette heeft eigenlijk de brand ontdekt. Men rook al een tijdje een brandgeur. Zij dachten in eerste instantie dat er iets op vuur was. Toen zij naar benden gingen, zagen zij een grote zwarte rookontwikkeling en gelijk daarna vatte het huis vlam. Het huis met inboedel is in de vlammen opgegaan. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De eigenaar van de woning was niet aanspreekbaar. Hij was zeer emotioneel. Het is niet bekend of het pand tegen brand was verzekerd. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.
Saskia Banhan

error: Kopiëren mag niet!