1 jaar cel voor wegnemen SRD 50.000

Lucien A. mag een jaar de cel in. Kantonrechter Rewita Chatterpal kwam gisteren tot het wettig en overtuigend bewijs dat Lucien op 14 november 2017 een bedrag van SRD 50.000 uit een voertuig van een ondernemer heeft weggenomen. De benadeelde ondernemer zei gisteren in de rechtszaal dat hij die bewuste dag naar een bouwmaterialenzaak was geweest om wat spijkers aan te schaffen, maar zijn voertuig niet op slot had gedaan, omdat hij niet lang in de zaak zou blijven. Bij terugkeer ontdekte hij dat iemand het dashboardkastje met een schroevendraaier had geforceerd en een geldbedrag van SRD 50.000, dat daar was bewaard, had weggenomen. Dit geld had hij eerder van vissers ontvangen. Volgens de ondernemer vroeg hij gelijk assistentie van de bouwmaterialenzaak, waarna bij het bekijken van de beelden van beveiligingscamera’s Lucien in beeld kwam. De veroordeelde gaf toe die bewuste dag in het voertuig te zijn geweest, maar ontkende het geldsbedrag eruit te hebben gehaald. Volgens hem is hij slechts uit nieuwsgierigheid gaan kijken waarom het voertuig open stond. Volgens de rechter laten de camerabeelden duidelijk zien dat niemand anders in het voertuig is geweest. Bovendien is Lucien eerder zeker 5 tot 6 keren veroordeeld voor hetzelfde strafbaar feit. Zij veroordeelde conform de eis van het OM.
FR

error: Kopiëren mag niet!