Pastor is illegale Nigeriaan

Pastor is illegale NigeriaanPastor Eheduwa J., die afgelopen donderdagavond door de politie van Latour is aangehouden, is een illegale Nigeriaan. Zijn paspoort en verblijf zijn reeds vervallen. De rechter-commissaris heeft bij de toetsing zijn aanhouding onrechtmatig bevonden en de pastor heengezonden. Hij moet zich elke week bij de Vreemdelingendienst aanmelden.
Eheduwa werd ter zake mishandeling, vernieling en weerspannigheid in verzekering gesteld. Donderdag zijn zaken uit de hand gelopen in een kerk aan de Nieuw Weergevondenweg. Afgelopen dinsdag en donderdag werd er wederom geklaagd over geluidsoverlast. De politie was ook nu weer ter plaatse en het blijkt dat de organisatie zich niet aan de vergunningsvoorwaarden heeft gehouden. Ook zou de pastor bij zijn aanhouding racistische opmerkingen hebben gemaakt naar dienstdoende politieagenten.
De pastor werd bijgestaan door advocaat Irene Lalji. Zij geeft aan dat het paspoort van de pastor al vervallen is, maar dat hij hier te lande een verblijfsvergunning had, waarvan hij inmiddels een verlenging heeft aangevraagd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!