HI&T promoot landelijk ondernemerschap middels 3-daagse training

HI&T promoot landelijke ondernemerschap middels 3-daagse trainingPotentiële en bestaande ondernemers worden van 9 tot en met 11 mei 2018 in de gelegenheid gesteld om kennis op te doen over ondernemerschap, teneinde hun ondernemersvaardigheden te vergroten. Dit is een initiatief van het onderdirectoraat Ondernemerschap van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) ter bevordering van de economische gesteldheid van Suriname. Donaghy Malone, waarnemend onderdirecteur van dit onderdirectoraat, zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat op deze wijze getracht wordt om ondernemerschap in Suriname te stimuleren. “Het ministerie treedt faciliterend op naar de ondernemers toe. En vanuit het beleid van het onderdirectoraat Ondernemerschap hebben we gemeend om meer te gaan doen voor ondernemers.” De 3-daagse training behelst alle zaken die essentieel zijn voor een ondernemer. Zo wordt er aangeleerd hoe de deelnemers een businessplan moeten samenstellen, welke competenties belangrijk zijn en hoe de financiering kan geschieden. “Een van de financieringsmogelijkheden is die van het Kleine en Middelgrote Ondernemingsfonds (KMO). Ook Trustbank wordt betrokken om een presentatie te verzorgen als financiële instelling.”
Malone deelde mee dat het niet de eerste keer is dat HI&T een dergelijke training heeft georganiseerd. “We zijn landelijk bezig om ondernemers te faciliteren. Zo waren we de afgelopen 3 dagen op Atjoni om de training te verzorgen.” De training is overigens niet pro Deo; de deelnemers moeten een inschrijfgeld van SRD 200 voldoen. Volgens Malone dient deze financiële bijdrage slechts om de trainingskosten te dekken. “Ondernemen is investeren. Met deze training willen we de ondernemers direct een stimulans geven om te investeren in hun dromen.” Malone is zich ervan bewust dat ondernemerschap tegenwoordig een grote uitdaging is. Echter moedigt hij alle potentiële ondernemers aan om de hoop niet op te geven. “Maak een start, hoe klein dat ook is. En dat begint met de gedachte om ondernemer te worden; dream big en blijf investeren in jezelf en je dromen, ondanks dat er tegenslagen zullen zijn”, aldus Malone. De training wordt op de derde dag afgesloten met een certificaatuitreiking.
KSR

error: Kopiëren mag niet!