Dertien verdachten in verzekering gesteld in zaak zeepiraterij

Het onderzoeksteam van de Politie heeft tussen donderdag 3 mei en zaterdag 5 mei dertien verdachten na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het betreft het onderzoek in de zaak waarbij vissersboten zijn aangevallen door zeepiraten. De Politie kreeg de melding van aanvallen op vissersboten op Surinaamse territoriale wateren, waarbij vissers zwaar zijn mishandeld en overboord zijn gegooid. Tot nog toe zijn er drie lijken geborgen en hebben vijf het voorval overleefd. De verdachten zijn op verschillende locaties aangehouden door het Regio Bijstand Team Paramaribo(RBTP), de Kustwacht, Bureau Nationale Veiligheid (BNV) en personen uit de samenleving. Het onderzoeksteam zet het onderzoek in deze zaak voort.

error: Kopiëren mag niet!