Asabina wil terugkeer ontevreden BEP’ers

Ronny Asabina, voorzitter van de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP), vindt dat het hoog tijd is dat oud-partijleden zich weer aansluiten bij de partij. Dit zei de partijvoorzitter afgelopen zaterdag bij de viering van de 45ste verjaardag van BEP. In het drukbezochte partijcentrum aan de Niewweergevondenweg voerde Asabina aan dat de partij onder het huidig bestuur een nieuwe richting opgaat waar de deur open staat voor elke persoon die de partij om welke reden dan ook in de afgelopen periode heeft verlaten. “Wij moeten gezamenlijk het werk doen”, benadrukte de BEP-topman. Momenteel beschikt BEP 2 zetels in De Nationale Assemblee en zit zij als gevolg van een partijbesluit samen met de NDP in de regeercoalitie. De BEP-topman ziet een duidelijke groei in de partij. De bedoeling is om een sterkere BEP bij de opkomende verkiezingen van 2020 te presenteren. Asabina noemde het een mijlpaal voor de partij dat NDP-voorzitter en coalitiepartner Desi Bouterse aanwezig was.
Waterberg grote afwezige
Een van de grote afwezigen was oud-partijvoorzitter en parlementariër Celsius Waterberg. Hij had de partij wel via een WhatsApp-bericht gefeliciteerd en zei daarin ook dat hij wegens omstandigheden niet erbij kon zijn. De ex-voorzitter had na de zijn verlies bij bestuursverkiezing van de BEP in februari al aan de krant gezegd dat hij het partijcentrum niet meer zou bezoeken, terwijl hij helemaal geen ondersteuning zou geven aan Asabina, omdat die met een complot tegen hem bezig was. Volgens Asabina is er niets aan de hand tussen Waterberg en de partij en blijft de parlementariër nog altijd BEP’er. Er is eerder al een positief gesprek tussen hem en Waterberg geweest.
President: BEP betrouwbare partner
NDP-voorzitter, tevens president, Desi Bouterse was wel aanwezig. Volgens het staatshoofd is de BEP een betrouwbare coalitiepartner. Bouterse, die vond dat de partij een duidelijke groei vertoont, bleef lang stilstaan bij het belang van jongeren om hen alle aandacht te geven bij het ontwikkelen van Suriname. De president benadrukte dat Samen gekeken moet worden hoe vooral voor jongeren mogelijkheden zoals onderwijs geschapen kunnen worden. Als er over jongeren gesproken wordt, wordt er gelijk gekeken naar de kwestie werkgelegenheid in het binnenland. Dit jaar moeten meer mogelijkheden komen voor die groep. Het staatshoofd denkt aan de agrarische sector waar binnenlandbewoners bekend mee zijn. Via het Agrarisch Fonds voor het binnenland kan op dit stuk een bijdrage geleverd worden. Wanneer de bevolking van het binnenland haar deel doet, zal de regering zorgen voor afzet van hun producten. Ook bij toerisme ziet de president veel potentie.
FR

error: Kopiëren mag niet!