‘Ik had niet door dat het om een beroving ging’

Jonathan R. staat terecht, omdat hij eerder dit jaar twee manspersonen in de nachtelijke uren vervoerd heeft naar een bedrijfspand waar achteraf bleek te zijn ingebroken en geroofd. Uit beelden die door beveiligingscamera’s zijn vastgelegd, blijkt duidelijk hoe Jonathan de mannen op de locatie heeft afgezet en kort daarna weer in hetzelfde voertuig is vertrokken. De verdachte blijft erbij dat hij slechts een taxirit die bewuste avond heeft gereden en niets afwist van de plannen van de twee passagiers. “Ik had niet door dat het om een beroving ging”, zei hij aan de kantonrechter. Jonathan verklaarde dat het voertuig van zijn moeder was en hij toestemming had om dit te gebruiken wanneer zijn oma hulp geboden moest worden. Die bewuste avond besloot hij een taxirit te rijden en zette hij slechts één persoon af op het adres. Hij begrijpt niet hoe er een tweede persoon op de beelden te zien is. Volgens de openbare aanklager begon Jonathan in eerste instantie heel agressief te reageren toen hij de beelden voor het eerst bij de politie kreeg te zien. Hierna maakte hij gebruik van zijn zwijgrecht. De verdachte ontkent dat hij agressief is geweest. Op 8 mei komt een strafvoorstel.
FR

error: Kopiëren mag niet!