Toren Majoor H. Fernandes vliegveld tijdelijk gesloten

Een werkbezoek van Minister Patrick Pengel van Openbare Werken Transport & Communicatie heeft erin geresulteerd dat de verkeerstoren van het Majoor H. Fernandes vliegveld tot nader orde gesloten blijft. Tot dit besluit is overgegaan omdat de toren zich momenteel in een dusdanige staat bevindt. “Het is onverantwoord om in deze situatie nog personeel verder onder te brengen voor het uitoefenen van hun taken” zegt de OWT&C minister.
De bewindsman gaf aan zeer onder de indruk te zijn geweest van de wijze waarop de luchtverkeersleiders toch hun werk hebben gedaan. “Echter kan het zo niet verder gaan”. Het Majoor H. Fernandes vliegveld handeld per week maximaal 2 vluchten af. Momenteel wordt samen met de leiding van de luchtvaartdienst gekeken naar de beste oplossing om toch nog in de behoefte te kunnen voorzien. Door het sluiten van de toren zou bijvoorbeeld het vliegveld als airstrip kunnen dienen. Daar wordt nog met de luchtvaart waakhond Casas en de luchtvaartdient naar gekeken. Minister Pengel gaf aan dat er alles wordt gedaan om de economische activiteiten toch verder voortgang te laten vinden. Tegelijk heeft het ministerie de verantwoordelijkheid om voor een goede accomodatie te zorgen voor het personeel.
Voor het Majoor H. Fernandes vliegveld is er reeds een nieuwe toren in de bouw die grotendeels af is. Met de aannemer zal worden gesproken over de status van dit gebouw. Er zal ook met alle actoren een vervolg gesprek worden gevoerd ten einde tot normalisatie over te kunnen gaan.

error: Kopiëren mag niet!