Karta-Bink: “Doet minister Elias aankopen voor ziekenhuizen zonder een openbare aanbesteding te houden?”

Ingrid Karta-Bink
Ingrid Karta-Bink
Het Mungra Medisch Centrum (MMC) in het district Nickerie ontbeert thans een algemeen directeur. Onlangs heeft de nieuwe minister van Volksgezondheid en gewezen directeur van het MMC, Antoine Elias, bovendien te kennen gegeven dat er vooralsnog geen nieuwe directeur benoemd zal worden bij de desbetreffende ziekeninrichting. De waarneming ligt daardoor in handen van de voorzitter van het stichtingsbestuur van MMC, Bisnoepersad Dalloesingh. Hij is overigens uitlandig samen met de minister. Voor de volksvertegenwoordiger Ingrid Karta-Bink (PL) is dit een enorm zorgwekkende toestand. Zij merkt op dat de minister met Europese bedrijven aan het onderhandelen is over aanbestedingen voor de Surinaamse ziekenhuizen, aangezien gezamenlijke inkopen in een lagere prijs resulteren. “Wanneer de overheid aankopen wil doen, dient dit via een openbare aanbesteding te geschieden. Alle bedrijven kunnen zich dan inschrijven met een offerte om in aanmerking te komen voor de levering van de goederen.
Maar heeft zo een openbare aanbesteding wel plaatsgevonden? Hoe betrouwbaar zijn deze onderhandelingen met de buitenlandse bedrijven”, accentueert Karta-Bink tegenover Dagblad Suriname. Voorts is zij van mening dat de minister allerlei plannen heeft achtergelaten op het MMC, die door het benoemen van een fulltime directeur ook bewerkstelligd kunnen worden. “De minister moet zich bezighouden met het ontwikkelen van beleid voor de totale gezondheidszorg en zich niet bezighouden met het reilen en zeilen op het MMC. Als bewindsman moet Elias zich onpartijdig opstellen”, aldus de volksvertegenwoordiger.
KSR

error: Kopiëren mag niet!