Wangsabesari wil huidige samenwerking met NDP verlengen

Oesman Wangsabesari, voorzitter van Nieuwe Stijl KTPI (NSK), wenst de huidige samenwerking met de Nationale Democratische Partij (NDP) te verlengen. “Wij zijn momenteel in een samenwerking met de NDP en die samenwerking gaat tot 2020. Wij voelen ons goed daarin, dus er is geen enkele reden om hierna met andere combinaties in zee te gaan. Dus wij gaan door met die samenwerking”, zegt de NSK-voorzitter op vragen van Dagblad Suriname. De NSK heeft in 2015 onder de paraplu van de NDP deelgenomen aan de verkiezingen. NSK schreef zich toen ‘voor de vorm’ in bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS), maar werd uitgesloten voor deelname aan de stembusgang. Daarvoor waren er reeds afspraken met de NDP om onder de vleugels van de grootste politieke organisatie deel te nemen aan de verkiezingen. NSK deed met slechts 2 kandidaten onder de paraplu van de NDP mee in de districten Paramaribo en Wanica. Wangsabesari kwam op nummer 14 in Paramaribo, terwijl ex-Sport & Jeugdzaken-minister Ismanto Adna op nummer 6 kwam in Wanica. Wangsabesari benadrukt dat hij in de praktijk de paarse partij altijd politiek heeft ondersteund.
FR

error: Kopiëren mag niet!