Geduld huisartsen raakt op

1Grote ontevredenheid onder huisartsenDe ontevredenheid onder huisartsen wordt met de dag groter. Voor aanstaande woensdag is een spoedvergadering uitgeschreven door de Sectie Algemene Artsen van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS). Op de vergadering zal definitief besloten worden om per direct of vanaf maandag 30 april een actiemodel te hanteren. Dit houdt in dat patiënten die over een SZF- en PZS-verzekeringspas beschikken, zelf zullen moeten opdraaien voor medische kosten. Dagblad Suriname verneemt dat de huisartsen al geruime tijd wachten op een aanpassing van de tarieven die nog steeds op basis van de koers van dollarkoers van SRD 3,35 door de verzekeringsmaatschappijen wordt uitbetaald. De verzekeringsmaatschappijen Self Reliance en het Staatziekenfonds betalen de huisarts per maand SRD 17 per verzekerde, terwijl de werkelijke kosten ver boven de SRD 66 liggen. “Het is slechts een tijdbom die op elk moment kan ontploffen”, aldus een bron tegenover de krant. Gevraagd wordt naar een spoedoplossing vanuit de zijde van minister Antoine Elias van Volksgezondheid.
FR

error: Kopiëren mag niet!