Minister Getrouw en Politiebond willen samen korps gezonder maken

minister getrouw bezoekt bond 1Minister Stuart Getrouw en het bestuur van de Surinaamse Politie Bond (SPB) zijn met elkaar eens dat de bond samen met het ministerie van Justitie en Politie moet werken aan het gezonder maken van het Korps Politie Suriname (KPS). Dit kwam naar voren tijdens een formele kennismaking op vrijdag 20 april. Bij de officiële kennismaking met het KPS had de minister kenbaar gemaakt dat hij binnen niet al te lange tijd de SPB zou ontvangen. De bewindsman zal na de kennismaking met het bestuur het wensenpakket bestuderen, waarna de onderhandelingen zullen plaatsvinden om zaken gerealiseerd te krijgen. Voorzitter Raoul Hellings haalde aan dat het wensenpakket een zeer lijvig document is en dat het redelijk dan billijk is dat de bond de minister de ruimte biedt om zaken goed tot zich te nemen. Het bestuur van de SPB wil alles in het werk stellen om de belangen van de politieambtenaar op een dusdanige wijze te behartigen, zodat de samenleving de juiste dienstverlening van de organisatie krijgt.
Minister Getrouw wil een goede start maken met de bond om zaken in goede banen te leiden. Hij maakt zich sterk voor de rechtspositie van het personeel, want dat is een belangrijke factor om gemotiveerde politieambtenaren te hebben. Het ligt in de bedoeling om in de tweede week van mei te starten met de gesprekken.

error: Kopiëren mag niet!