16-jarige scholier schiet vuurwerk af in toilet

Een scholier heeft vrijdagmorgen iets voor negen uur vuurwerk afgeschoten in de toiletruimte van een school aan de Schotelweg. Dit meldt een bron. Het blijkt dat de 16-jarige scholier de sleutel van het toilet is gaan halen. Hij heeft een muskietenkaars aangestoken en aan het einde van de kaars een Crazy Thunder vastgemaakt. Een soort geïmproviseerde tijdbom. Hij hield de sleutel bij zich. Na een tijdje is de muskietenkaars uitgebrand en is het knalvuurwerk geëxplodeerd. Het toilet en de deur zijn totaal vernield.
De school heeft de politie van het ressort ingeschakeld. Het is niet bekend of de scholier in kwestie al dan niet in verzekering is gesteld. Het is mogelijk dat er een schikking wordt getroffen tussen de ouders van deze scholier om de kosten van de vernieling te vergoeden. Volgens een medescholier heeft de boosdoener verklaard dat hij stoer wilde doen, echter was hij niet bewust van de schade. Hij dacht dat hij niet zou worden gepakt.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!