Politieman staat terecht voor meervoudige oplichting

De politieambtenaar Kenneth R. moest zich gisteren voor de groene tafel verantwoorden, omdat hij meerdere personen heeft opgelicht. Deze verdachte heeft een facebook-pagina waarop hij zijn diensten aanbiedt als meubelmaker en autohandelaar. Op de strafzitting verklaarden twee getuigen dat de wetsdienaar voertuigen bij hun op huurkoop had aangeschaft, maar na het afstaan van de voertuigen onvindbaar was voor aflossingen. De getuige R. verklaarde dat Kenneth een USD 3.750 kostende Toyota Spacio tegen een aanbetaling van SRD 1.000 bij hem aanschafte. Nadat het voertuig werd afgestaan, bleef de maandelijkse aflossing van SRD 2.230 uit. Aangezien de verdachte voor hem onvindbaar was en Kenneth via facebook diensten aanbood als meubelmaker en autohandelaar, besloot hij maar een klacht te deponeren bij de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) van het Korps Politie Suriname. Het onderzoek van de OPZ wees uit dat de Spacio inmiddels aan een derde door Kenneth was doorverkocht. Ook de getuige D. verklaarde hetzelfde te hebben meegemaakt. Hier kocht de politieman een Toyota Mark 2 op huurkoop. Volgens D. loste Kenneth de beginmaanden normaal af, maar was hierna onvindbaar om de resterende USD 1500 te betalen. Na het zien van de advertentie van Kenneth op facebook meldde hij zich ook aan bij OPZ. Hier bleek dat de Mark 2 ook was doorverkocht. Raadsman Irwin Kanhai vindt dat er hier geen sprake is van een strafbaar delict, aangezien de verdachte zich slechts schuldig heeft gemaakt aan wanprestatie. Volgens de advocaat biedt de civiele rechter voldoende ruimte om zo een voertuig bij wanprestatie binnen korte tijd terug te halen voor de getuigen. Ook vindt hij het erg dat R. de Spacio ondertussen aan iemand anders heeft doorverkocht, terwijl de koopovereenkomst tussen Kenneth en R. nog niet is ontbonden. Kenneth heeft de voertuigen middels valse documenten verkocht aan derden. Voor het vervaardigen van de gevraagde meubelstukken eiste Kenneth een deel van het te betalen bedrag. Hij heeft echter nooit de diensten verricht. Op 17 mei worden meer getuigen gehoord.
FR

error: Kopiëren mag niet!